Hedmark Fylkeskommunes Frivillighetspris.

I 2005 mottok Åsnes frivilligsentral denne prisen blant mange sterke nominert kandidater.

 Fylkesråd Reidar Åsgård kalte Åsnes Frivillighetssentral et fyrtårn i norsk frivillighet.
Formålsparagrafen for prisen: 
”Prisen skal gis til en initiativrik person, lokal forening eller gruppe, som med sine ideer og pågangsmot har bedret trivsel og livskvalitet for andre, samt bidratt til et mer åpent, aktivt og trygt samfunn”.

I begunnelsen for valg av Åsnes Frivilligsentral står det:

* Frivilligsentralen fremstår som et kraftsenter for frivillig arbeid* Den gir tilbud til alle aldersgrupper, fra små barn til eldre og takket være en kreativ leder og et engasjert styre har den evnet å ha aktiviteter som holder tritt med samfunnsutviklingen

* I 2004 produserte frivillighetssentralen mer enn 7000 timer og mer enn 1900 personer deltok i en eller flere av de mange mangfoldige aktivitetene frivillighetssentralen tilbyr.

Fylkesråd Åsgård overrakte diplom, krystall, blomster og mange rosende ord.
- Ikke minst er det imponerende at dere klarer å rette virksomheten både mot eldre og unge. Det er ganske unikt. Å bry seg om - ikke med - er virkelig noe å ta med seg videre i den moderne verdenen vi nå har, sa Åsgård.
Ikke minst var han imponert over alle tilbudene og all støtte sentralen gir til så mange.
- Som for eksempel mobiltelefonkursene. Hvorfor skal ikke de som har passert 60 og 70 år kunne gjøre seg nytte av det positive ved å sende meldinger, sa han. (Kilde: Østlendingen)
2024 © Åsnes frivilligsentral